pagaliau prisiruošiau pagaminti receptinę ir savo vyrui. jis vis mane "pašpilkuodavo" - kada aš turėsiu receptams knygelę? pažadėjau, kad padarysiu gimtadieniui - pažadą išpildžiau :)
žinoma buvo išreikšti pageidavimai:
1. kad nebūtų jokių "kliurkų" - papuošimų, pririšimų ir t.t.t
2. formatas turi būti A4 lapas per pusę.
žinant norus pasirinkau margą su virtuviniais rakandai audinį, tai tų "kliurkų" nelabai ką ir bepriderinau, bet vistiek pora sagučių ant puodų patupdžiau :)
į vidų pradžiai įdėjome keletą lapelių su prieskoninių žolių aprašymais (mūsų didysis raštininkas truputį vištiška rašysena surašė rasą informaciją internete).
ta proga įdedu labai skanaus pyrago receptą (jis tikrai nuguls šioje knygelėje).
ŠPINATŲ PYRAGAS
žinoma buvo išreikšti pageidavimai:
1. kad nebūtų jokių "kliurkų" - papuošimų, pririšimų ir t.t.t
2. formatas turi būti A4 lapas per pusę.
žinant norus pasirinkau margą su virtuviniais rakandai audinį, tai tų "kliurkų" nelabai ką ir bepriderinau, bet vistiek pora sagučių ant puodų patupdžiau :)
į vidų pradžiai įdėjome keletą lapelių su prieskoninių žolių aprašymais (mūsų didysis raštininkas truputį vištiška rašysena surašė rasą informaciją internete).
ta proga įdedu labai skanaus pyrago receptą (jis tikrai nuguls šioje knygelėje).
ŠPINATŲ PYRAGAS
Tešlai reikės:
200 g miltų;
100 g šalto sviesto;
žiupsnio druskos;
kelių šaukštų šalto vandens.
100 g šalto sviesto;
žiupsnio druskos;
kelių šaukštų šalto vandens.
Įdarui:
1 nedidelio svogūno;
poros skiltelių česnako;
keleto saujų šviežių špinatų (galite naudoti šaldytus);
3 kiaušinių;
druskos, juodųjų pipirų, kmynų;
šviežių arba džiovintų raudonėlių;
2 pakeliai varškės;
šlakelis aliejaus.
poros skiltelių česnako;
keleto saujų šviežių špinatų (galite naudoti šaldytus);
3 kiaušinių;
druskos, juodųjų pipirų, kmynų;
šviežių arba džiovintų raudonėlių;
2 pakeliai varškės;
šlakelis aliejaus.
Paruoškite tešlą – į dubenį suberkite miltus ir druską.
Įpjaustykite sviestą. Įpilkite kelis šaukštus šalto vandens ir suminkykite
tešlą. Bent pusvalandžiui atidėkite į šaldytuvą.
Įkaitintame aliejuje keletą minučių pakepinkite smulkintą
svogūną, česnaką, špinatus. Atvėsusį įdarą sumaišykite su varške,
pagardinkite prieskoniais ir žolelėmis. Supilkite lengvai išplaktus kiaušinius.
Tešlą iškočiokite ir išklokite kepimo skardą, supilkite
įdarą ir kepkite 180 laipsnių karčio orkaitėje apie 1val.
tikrai laaabai paprastas ir skanus pyragas :)
Vuo kokia miela receptinė :) Ale kur tokių įdomių audinių randat?
AtsakytiPanaikintiO dar skanėstas...mmmm
Jauc jei ne gimses proga, ans taip ir nebutu sulaukes ;)
AtsakytiPanaikintia del tu dvieju sagiuku sisitaret :DD jie labai cia tinkantys :)
Bet va kad idejai ta spinatu kepini nu negaliu.... visa dabar suvalgyciau pusryciam :D
Super receptine ! Ir dekui uz recepta, labai megstu pyragus ir kaip tik uzvakar ieskojau apkepo recepto su spinatais. Butinai kada si isbandysiu :)
AtsakytiPanaikintiniam niam... net užsimaniau pyrago ir tokios knygutės :)
AtsakytiPanaikintiLabai skanu! tiek uzrasine tiek receptas :) spinatus mes dievinam tad eisiu ryt darzan ju pasiskinti ir butinai isbandysiu receptuka ;)
AtsakytiPanaikintidėkoju už gražius komentarus :)
AtsakytiPanaikintiTikrai labai graži. Man irgi įdomu, kur galima gauti tokių įdomių audinių?
AtsakytiPanaikinti